نویسندگان عرب امارات را محکوم کردند
تعداد نویسندگان , رماننویسان و هنرمندان عرب که انصراف خود را از نامزد شدن در جوایز , مسابقات ادبی و هر فعالیت دیگری که به نوعی با امارات متحده عربی در ارتباط است در حال ارتقا است .
نویسندگان , رماننویسان , شعرا و هنرمندان عرب با این اقدام وحدت خویش را با ملت فلسطین نشان داده و از سایر نویسندگان و روشنفکران در سراسر دنیا دعوت کردهاند تا با تحریم امارات به آنها بپیوندند .
احمد ابوسلیم , شاعر فلسطینی با بیرون کشیدن رمانش از رقابت در جایزه بینالمللی بوکر عربی 2021 اولین شخصی بود که اعتراض خود را نسبت به سازش امارات با اسرائیل نشان داد و از سایر روشنفکران عرب هم خواست تا با قطع فعالیتهای فرهنگی خود با امارات بهاین کارزار بپیوندند .
از سایر تحریمکنندگان امارت , محمد بدرانه , عکاس فلسطینی است که از شرکت کردن در نمایشگاه «دیدگاه 8» که قرار بود در تاریخ 29 اوت در امارات برگزار شود انصراف بخشید .
نویسندگان و هنرمندان مراکشی هم با محکوم کردن امارات در پی برقراری رابطه ها با اسرائیل از نامزدی در جایزه شیخ زاید و بعضا موسسات فرهنگی دیگر که امارات مسئول برگزاری آن است انصراف دادند و در صف اول اعتراض بهاین اقدام قرار گرفتهاند .
یحییبنالولید , منتقد و استاد دانشگاه مراکشی در توئیتر خویش با اشاره به اینکه در اثرها پژوهشی اکثری به زمینه فلسطین پرداخته نوشت که به باعث این توافق زشت و پلید کتاب خویش را از رقابت در جایزه ادبی امارات کنار کشیده و از سمیناری که قرار بود در سال 2021 در امارات برگزار شود انصراف داده و تا وصال به حق و مطالبه قانونی فلسطینیها در کنار آنان ایستاده است .
فلسطین خط قرمز دنیای عرب است، امارات باید این را بداند
عبدالرحیم جیران , دیگر مولف مراکشی هم استعفای خویش را از عضویت در تحریریه مجله «الموروث الثقافی» که متعلق به موسسه شارجه بود و هم کنارهگیری از همگی فعالیتهایی که در امارات برگزار می شد بیان کرد و در برگه اجتماعی خود نوشت «فلسین خط قرمز ما است و هرگونه عادیسازی با رژیم صهیونیستی قابل قبول نیست . »
ابویوسف طه , تالیف کننده «آشیانه پرنده منفرد» هم نوشت «در همه عمرم به قضیه فلسطین و این حقیقت که ملت فلسطین ذیل یک بیعدالتی و ظلم تاریخی قرار گرفتهاند ایمان داشتهام و به همین سبب ساز و برای راضی کردن درونم و همدردی با ملت فلسطین از رقابت در جایزه ادبی در امارات انصراف می دهم . »
الزهره رمیج هم از مسئولان جایزه شیخ زاید خواست تا اثر خود با عنوان «سالن انتظار» را از رقابت دراین جایزه حذف نمایند .
احمد الوزیری , مترجم و نویسنده هم اثر خود با عنوان «پادشاه دو بار میمیرد» را از گردونه رقابت در جایزه شیخ زاید حذف کرد و نوشت که امارات از روش جوایز ادبی , فعالیتها , رویداها و تاسیس شرکتهای فرهنگی , سعی بر شکافت در وجدان ملت عرب داشته تا مسیر عادیسازی روابط , قبول و قبول رژیم صهیونیستی را هموار نماید و برای نویسندگانی که در آثارشان به دفاع از حق و کینه با ظلم پرداختهاند تحمل خشونت , استبداد , بیعدالتی و آوارگی نا ممکن ممکن است .
بدون دیدگاه